DSB SverigeDSBFirst DanmarkDSB Uppland AB

Du kan tage din
3-hjulede handicapcykel med toget

Du må tage en 3-hjulet handicapcykel med i Øresundstog, S-tog, Regionaltog, interregionaltog, InterCity og InterCityLyn.

Den 3-hjulede cykel må både være med eller uden hjælpemotor og skal have status som handicaphjælpemiddel. Cyklen skal være mærket med handicapsymbol udstedt af Handicaporganisationernes Brugerservice - www-ledsagekort.dk, foruden at du som ejer af cyklen, på opfordring fra togpersonalet skal kunne fremvise et "ledsage/cykelkort" der dokumenterer at den 3-hjulede samt ejeren heraf er godkendt til medtagelse af en 3-hjulet cykel.

Den 3-hjulede cykel må maksimalt have målene; bredde 89 cm og længde 190 cm og du skal selv sørge for ind- og udstigning med cyklen.

Det er gratis at tage 3-hjulede handicapcykler med.

Bemærk. Præcis som med andre cykler, kan togpersonalet afvise at medtage cyklen hvis de skønner, at der ikke er plads på toget.

Cykler

På stationen
På alle DSB Øresunds stationer er der gode muligheder for at parkere din cykel. På Humlebæk, Snekkersten og Espergærde station er der desuden også mulighed for at få din cykel parkeret i en aflåst cykelparkering. Bruger du den aflåste cykelparkering, er du sikker på, at din cykel står i tørvejr, og at din cykel er mindre udsat for hærværk eller at blive stjålet.

Det fungerer på den måde, at du køber et nøglekort for en afgrænset periode, og så kan du parkere alt det, du vil. Nøglekortet køber du i DSBs netbutik. Klik her for at komme til netbutikken.

Parkerings-året starter d. 1. oktober og slutter d. 30. september. Nøglekortet kan desuden benyttes til de fleste af cykelparkeringerne på DSB S-togs stationer. Her kan du se hvilke stationer som er med i ordningen.

I toget
Du kan tage din cykel med i alle DSB Øresund tog i det omfang pladsforholdene tillader det. Der er en særlig plads i toget, som er markeret med et cykelsymbol, hvor din cykel skal stå, ligesom indgangen er markeret med logo af en cykel.
Der kræves altid særskilt cykelbillet.

Pris for at medtage cykel på DSB Øresunds strækninger i Danmark:

Enkeltbillet: 13 DKK.
Ti-turs klippekort: 115 DKK.

Særligt om ladcykler, cykler med anhænger/christianiacykler
Mellem Tårnby og Hyllie er det muligt at have anhængere og specialcykler med.
Det er ikke tilladt at medbringe anhængere, ladcykler o.l. på andre dele af DSB Øresunds strækning.

Særligt om foldecykler
Du kan tage sammenklappede cykler med toget. Den sammenklappede cykel - eller foldecykel - skal være i emballage. Emballagen skal omslutte cyklen fuldstændig, så øvrige kunder ikke risikerer at blive tilsmudsede. Sammenklappede cykler i emballage betragtes som bagage, og skal overholde bagagemålene.

Sammenklappede cykler i emballage kan medtages gratis.

Du kan ikke reservere plads til cyklen i Øresundstog.

Kontakt

Kontakt
DSB Kundecenter
Kundehenvendelser DSB Øresund
Postbox 363
2630 Taastrup

Tlf. 70 13 13 11

Email: dsboresund@dsb.dk
AJOUR CMS